Кадър: ЮтюбТреньорът на Черно море Илиан Илиев празнува рожден ден днес.

...
Кадър: ЮтюбТреньорът на Черно море Илиан Илиев празнува рожден ден днес.
Коментари Харесай

Илиан Илиев празнува рожден ден

Кадър: Ютюб

Треньорът на Черно море Илиан Илиев празнува рожден ден през днешния ден. Той е роден на 2 юли 1968 г. във Варна.

Юноша е на Черно море, написа уикипедия. В своята 16-годишна спортна кариера Илиев играе като атакуващ полузащитник за Черно море, Левски (София), Алтай (Измир), Бенфика (Лисабон), Славия (София), Бурсаспор, АЕК (Атина), Маритимо и Салгейруш.

Между 1991 година и 2000 година записва 34 мача с 3 гола за „ А ” националния обор на България. Участва на Световното състезание през 1998 година във Франция.

Илиан Илиев стартира да тренира футбол в школата на Черно море на 11-годишна възраст през 1979 г. След отблъскване на военната си работа дебютира за мъжкия тим през сезон 1988/1989. Официалният му дебют е на 25 март 1989 година, когато записва 90 минути при 0:0 срещу Ботев (Пи) във Варна. За три сезона изиграва за „ моряците “ общо 74 мача в шампионата, в които осъществя 18 гола.

През лятото на 1991 година Илиев минава в Левски (София) за рекордна за времето си трансферна сума от 2 млн. лв. (100 000 долара). Остава при „ сините “ общо 4 сезона, с няколко месечно спиране през сезон 1993/1994, когато е преотстъпен в турския Алтай (Измир). С Левски става три пъти първенец на България през 1992/1993, 1993/1994 и 1994/1995. Печели също по този начин два пъти Купата на България през 1991/92 и 1993/94. Бележи единственият гол във финала за трофея през 1994 година, когато Левски побеждава с 1:0 Пирин (Благоевград).

През лятото на 1995 година Илиев минава в португалския гранд Бенфика. Остава там два сезона, в които записва общо 51 мача с 4 гола - 40 мача с 4 гола в Примейра Лига, 7 мача за Купата на Португалия и 4 мача в КНК. С Бенфика печели Купата на страната през 1995/1996.

В „ А “ група има 171 мача и 25 гола. За Левски е изиграл 21 мача и е вкарал 6 гола за купата и 6 мача в евротурнирите (4 за КНК и 2 за купата на УЕФА), за Славия има 1 мач за купата на УЕФА.

Илиев дебютира за българския народен отбор на 21 август 1991 година в другарски мач срещу Турция в Стара Загора, приключил 0:0. До 2000 година записва общо 34 мача с 3 гола. Участник на Световното състезание през 1998 година във Франция, където играе във всичките 3 мача на България срещу Парагвай, Нигерия и Испания.

В интервала 1999/2003 играе в Португалия за Маритимо и Салгейруш. Приключва с футбола в Черно море през 2004 година.

Работи като треньор в родния си Черно море в интервала юни 2004 – март 2006. На 8 юни 2006 година е назначен за треньор на Берое (Стара Загора). При странни условия през 2007 той е освободен от тогавашния притежател на клуба. През януари 2008 Берое е пред изваждане от „ А ” група заради финансови отговорности, само че в резултат на мощна гражданска самодейност от страна на почитатели и управници, тимът съумява да бъде избавен. За треньор е поканен още веднъж Илиан Илиев, който поема отбора за повторно.

През 2010 Илиев записва името си в историята на Берое, след като тимът му печели Купата на България за първи път от основаването си. Същата година Илиан Илиев печели и премията Tреньор номер 1 на България за сезон 2009/2010, която се провежда от Асоциацията на българските футболисти.

Илиан Илиев и извънредно почитан и обичан от старозагорската аудитория. Той е един от дребното треньори в България, които се задържат отпред на професионален отбор за повече от 4 години в актуалната история на българския футбол. Илиев е преживявал моменти на мощни възходи и падения с тима на Берое, само че поради своята отговорност и преданост в работа си, той постоянно е получавал поддръжката на общината, управлението и най-много многочислените почитатели на тима.

От сезон 2012/2013 Илиан Илиев поема Левски София, само че на 12 април 2013 г. напуща. През 2014/2015 е треньор в Ангола.

През 2016 година поема Локомотив (Пловдив), само че след загубите на тима против Пирин и Локомотив Горна Оряховица, напуща отбора.

През 2017 година поема Верея (Стара Загора), а в края на 2017-се завръща в Черно море.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР